In implementare
Motivatie
Motivul intiativei proiectului consta in numarul mai mic de locuri de parcare fata de cel existent, deoarece lipsa marcajului duce la ocupare mai multor locuri de parcare de catre masini, asa cu o optimizare si o marcare corespunzatoare a locurilor din parcare sigur se va creste numarul de masini parcate in parcarile existenta cu cel putin 15% avand un impact financiar destul de mic. Un alt avanjat ar fi si inventarierea exacta a numarului de locuri de parcare din aceasta zona. Daca Se poate lua in considerare si trecerea strazii Sergent Erou Mateescu Gheorghe din strada cu dublu sens in strada cu sens unic deoarece pe acesta strada este foarte tranzitata si datorita masinilor parcate pe ambele parti deseori se intampla sa fie ambuteiaje .
-
Motivatie
posibilitate de a se aplica sanctiuni pentru parcarile auto haotice din aceastav zona aleei libere intersectii cu vizibilitate treceri de pietoni sigure si vizibile si accesul unei interventii in caz de nevoie la blocuri
-
Motivatie
Asfaltarea aleilor si a terenului de sport s-a realizat in urma cu peste 15 ani. S-au deteriorat, macinat, degradat aleile si au devenit zone periculoase. Imaginea unei scoli este si accesul in scoala.
Educatie, cultura, stiinta, tineret si sport
Durata: 12 luni
Cuprins intr-un proiect mai amplu al primariei
Motivatie
Dorim transformarea curții interioare într-un loc care să fie sustenabil din punct de vedere energetic și sigur pentru cei 1530 de elevi care învață în acest spațiu.
Zona aleasă aparține Primăriei Ploiești și reprezintă grădina interioară a Colegiului Național „I.L.Caragiale”, un spațiu generos din care ne propunem să amenajăm o suprafață de aproximativ 600 m², spațiu verde, dar și cu potențial de a deveni verde. Din această suprafață, 295 m² reprezintă grădina propriu-zisă, cu plantații haotice de diferite specii de arbori și flori, cu o construcție ce nu se integrează în peisaj, cu atât mai mult cu cât pe această suprafață se află un monument istoric, respectiv statuia celui mai mare dramaturg român, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, al cărui nume, școala noastră îl poartă cu mândrie - Ion Luca Caragiale. Suprafața se continuă cu 64 m² de trotuar cu băncuțe, pe care am dori să îl amenajăm ca pe o continuitae a grădinii, mărind astfel suprafața acesteia. La mică distanță este zona de depozitare și colectare a deșeurilor, pe care dorim să o transformăm într-o zonă verde, chiar dacă nu îi putem schimba destinația, iar în continuarea acesteia, pe un spațiu cu arbori, dar și mult ciment, pe aproximativ 200 de m² dorim să amenajăm un spațiu de clasă în aer liber destinat activităților extracurriculare desfășurate la orele de științe, dar și la orele de dirigenție sau psihologie.
-
Motivatie
Peste 1000 de tineri cazați în campusul universitar au nevoie de o zonă special amenajată în curtea exterioară, în care să poată desfășura activități sociale în aer liber. În acest an, singurul refugiu exterior a fost înlocuit de construirea unui nou cămin, fapt care a determinat tinerii să petreacă și mai mult timp în camerele de cămin. Campusul universitar nu dispune în acest moment de un loc în aer liber în care tineri pot petrece timpul împreună. În fața fiecărui camin există în acest moment amplasate doar 2-3 banci care deservesc pentru aproximativ 200 tineri care sunt din păcate insuficiente și nu permit petrecerea timpului în grupuri mai mari de 6 persoane, limitând socializarea și dezvoltând o barieră socială pentru persoanele introverte care nu aparțin unui grup.
Educatie, cultura, stiinta, tineret si sport
Durata: 12 luni
-
Motivatie
Constatam o lipsa a infrastructurii culturale si educationale de tineret intr-un oras cu aprox. 70000 de tineri cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani (conform http://www.ploiesti.ro/PUG/1.2.3%20PUG_Pl_F1_SE2_Capitel_analiza%20economica05.pdf)
Lipsa unor spatii dedicate tinerilor este principala cauza care determina lipsa de implicare a tinerilor in viata comunitatii. Tinerii nu simt ca apartin acestui oras, deoarece nu au posibilitatea de a se intalni intr-un spatiu ce le ofera posibilitatea de dezvoltare si astfel se remarca un vid in aplicarea pentru proiectele locale care sa genereze capital creativ si cultural-educativ pentru orasul Ploiesti.
Cu toate acestea, de curand, Consiliul Local a hotarat ca o parte din etajul I al Halelor Centrale sa devina spatiu pentru Centrul de Tineret aflat in subordinea Casei de Cultura Ion Luca Caragiale a Municipiului Ploiesti, dar acest spatiu are nevoie de lucrari de renovare si dotari specifice pentru a se crea un cadru primitor pentru tineri.
Centrul de Tineret, regasit deja de mai multi ani in alte municpii, amenajat prin bugetul participativ, ar aduce beneficii intregii comunitati,ar dezvolta voluntariatul, creativitatea, spiritul antreprenorial al tinerilor si ar duce la contruirea simtului comunitar.
Un numar tot mai mare de tineri isi va asuma un rol activ in contruirea unui oras in care tinerii pot contribui si se pot devolta armonios.
Este de dorit ca in Mun. Ploiesti se existe un loc in care tinerii se pot aduna cu scopul de a invata, de a descoperi lucruri noi, un laborator de idei si actiune, un spatiu al tinerilor, in care se se simta bine si care sa functioneze ca un Youth Hub.
Spatiul alocat pentru infiintarea Centrului de Tineret, aflat in subordinea Casei de Culture Ion Luca Caragiale a Municipiului Ploiesti, necesita imbunatatiri, reparatii si dotari pentru a fi functional la standarde optime pentru desfasurarea de activiteti cultural-educative.