Cuprins intr-un proiect mai amplu al primariei
Amenajarea curții interioare a Colegiului Național „I.L.Caragiale” Ploiești
Este necesară amenajarea acestui spațiu pentru a deveni sustenabil din punct de vedere energetic și sigur pentru cei 1530 de elevi care învață în acest spațiu.
Amplasament
Asociația Elevilor „I.L.Caragiale” și Asociația Părinților „150 CNILC” vor susține acest proiect prin activități de voluntariat, prin achiziționarea de coșuri de gunoi, de jardiniere, de flori, prin repararea gardului de la parcul statuii lui Caragiale, prin întreținerea spațiilor care vor fi amenajate.
Beneficiar
1530 de elevi de gimnaziu și liceu; 100 de profesori, 35 de angajați din personalul didactic auxiliar și nedidactic
Plan
Amenajari propuse
- zona pentru activitati didactice in aer liber
- banci
- cosuri gunoi
- stalpi de iluminat cu panou fotovoltaic
- sistem supraveghere video cu doua camere
Motivatie
Dorim transformarea curții interioare într-un loc care să fie sustenabil din punct de vedere energetic și sigur pentru cei 1530 de elevi care învață în acest spațiu.
Zona aleasă aparține Primăriei Ploiești și reprezintă grădina interioară a Colegiului Național „I.L.Caragiale”, un spațiu generos din care ne propunem să amenajăm o suprafață de aproximativ 600 m², spațiu verde, dar și cu potențial de a deveni verde. Din această suprafață, 295 m² reprezintă grădina propriu-zisă, cu plantații haotice de diferite specii de arbori și flori, cu o construcție ce nu se integrează în peisaj, cu atât mai mult cu cât pe această suprafață se află un monument istoric, respectiv statuia celui mai mare dramaturg român, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, al cărui nume, școala noastră îl poartă cu mândrie - Ion Luca Caragiale. Suprafața se continuă cu 64 m² de trotuar cu băncuțe, pe care am dori să îl amenajăm ca pe o continuitae a grădinii, mărind astfel suprafața acesteia. La mică distanță este zona de depozitare și colectare a deșeurilor, pe care dorim să o transformăm într-o zonă verde, chiar dacă nu îi putem schimba destinația, iar în continuarea acesteia, pe un spațiu cu arbori, dar și mult ciment, pe aproximativ 200 de m² dorim să amenajăm un spațiu de clasă în aer liber destinat activităților extracurriculare desfășurate la orele de științe, dar și la orele de dirigenție sau psihologie.