Student Garden

Durata: 4 luni

Valoare estimata: 44.000 lei

-

Student Garden

Problema identificată de noi este reprezentată de lipsa unui spațiu amenajat exterior, modern, dedicat activităților sociale pentru tinerii din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești.
Scopul proiectului este reprezentat de stimularea activităților sociale desfășurate în aer liber prin reabilitarea spațiului verde din Campusul Universității Petrol-Gaze din Ploiești care va fi dotat cu mobilier de grădina.
Obiectivul general este recondiționarea spațiului verde din Campusul Universitar Ploiești, prin amplasarea pieselor de mobilier exterior, a plantelor decorative și a mobilierului de parc într-o perioada de 4 săptămâni cu implicarea voluntarilor din cadrul Ligii Studenților din Centrul Universitar Ploiești.
Beneficii
Reamenajarea unui spațiu de 600m2 destinat celor 1000 de studenți cazați anual în campusul universitar

Amplasament

In calitate de reprezentant legal al Asociatie Liga Studentilor din Centrul Universitar Ploiesti, imi doresc sa ma implic activ in realizarea proiectului, ca voluntar si pot sustine financiar acest proiect cu o co-finantare de 10%, daca este necesar.

Beneficiar

200 studenti straini cazati in campusul universitar; 800 studenti romani cazati in campusul universitar

Plan

Amenajari propuse:
Suprafata amenajata: 1500 mp
- Pavilion de gradina cu acoperis dublu din metal
- pergola din lemn cu banca
- banci
- cos gunoi
- amenajari peisagistice

Motivatie

Peste 1000 de tineri cazați în campusul universitar au nevoie de o zonă special amenajată în curtea exterioară, în care să poată desfășura activități sociale în aer liber. În acest an, singurul refugiu exterior a fost înlocuit de construirea unui nou cămin, fapt care a determinat tinerii să petreacă și mai mult timp în camerele de cămin. Campusul universitar nu dispune în acest moment de un loc în aer liber în care tineri pot petrece timpul împreună. În fața fiecărui camin există în acest moment amplasate doar 2-3 banci care deservesc pentru aproximativ 200 tineri care sunt din păcate insuficiente și nu permit petrecerea timpului în grupuri mai mari de 6 persoane, limitând socializarea și dezvoltând o barieră socială pentru persoanele introverte care nu aparțin unui grup.