Youth Hub - Spatii pentru tinerii din Municipiul Ploiesti

Durata: 12 luni

Valoare estimata: 18.000 lei

-

Youth Hub - Spatii pentru tinerii din Municipiul Ploiesti

Pe raza Municipiului Ploiești NU există un spatiu sau o clădire amenajată și dotată corespunzător, dedicată în totalitate tinerilor și activităților de și pentru tineret. Tinerii sunt atrași de mirajul orașelor care au facilități/spații puse la dispoziție de către municipalități pentru a asigura dezvoltarea personală și profesională într-un mod armonios.

Amplasament

Pe baza de voluntariat

Beneficiar

Beneficiarii directi vor fi tinerii ploiesteni care isi vor desfasura activitatile culturaleducative si non-formale in Centrul de Tineret.
Tinerii, vor putea folosi salile, dotarile si echipamentele si vor asigura, astfel, o permanenta activitate cultural-educativa si un flux continuu de evenimente de si pentru tineret ce va anima Municipiul Ploiesti.

Plan

Amenajari propuse
1. Refacerea completă a grupurilor sanitare
2. Achiziționare și montare aparate de aer conționat
3. Mochetarea sălilor, jaluzele/storuri, fotolii puf beanbags, dulapuri
4. Amenajare oficiu: frigider, dozator apă

Motivatie

Constatam o lipsa a infrastructurii culturale si educationale de tineret intr-un oras cu aprox. 70000 de tineri cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani (conform http://www.ploiesti.ro/PUG/1.2.3%20PUG_Pl_F1_SE2_Capitel_analiza%20economica05.pdf)
Lipsa unor spatii dedicate tinerilor este principala cauza care determina lipsa de implicare a tinerilor in viata comunitatii. Tinerii nu simt ca apartin acestui oras, deoarece nu au posibilitatea de a se intalni intr-un spatiu ce le ofera posibilitatea de dezvoltare si astfel se remarca un vid in aplicarea pentru proiectele locale care sa genereze capital creativ si cultural-educativ pentru orasul Ploiesti.
Cu toate acestea, de curand, Consiliul Local a hotarat ca o parte din etajul I al Halelor Centrale sa devina spatiu pentru Centrul de Tineret aflat in subordinea Casei de Cultura Ion Luca Caragiale a Municipiului Ploiesti, dar acest spatiu are nevoie de lucrari de renovare si dotari specifice pentru a se crea un cadru primitor pentru tineri.
Centrul de Tineret, regasit deja de mai multi ani in alte municpii, amenajat prin bugetul participativ, ar aduce beneficii intregii comunitati,ar dezvolta voluntariatul, creativitatea, spiritul antreprenorial al tinerilor si ar duce la contruirea simtului comunitar.
Un numar tot mai mare de tineri isi va asuma un rol activ in contruirea unui oras in care tinerii pot contribui si se pot devolta armonios.
Este de dorit ca in Mun. Ploiesti se existe un loc in care tinerii se pot aduna cu scopul de a invata, de a descoperi lucruri noi, un laborator de idei si actiune, un spatiu al tinerilor, in care se se simta bine si care sa functioneze ca un Youth Hub.
Spatiul alocat pentru infiintarea Centrului de Tineret, aflat in subordinea Casei de Culture Ion Luca Caragiale a Municipiului Ploiesti, necesita imbunatatiri, reparatii si dotari pentru a fi functional la standarde optime pentru desfasurarea de activiteti cultural-educative.